Ce lustre se poartă în dormitor? Lustre moderne și revoluționare care se încadrează perfect în orice design

ce lustre se poarta in dormitor

Ești în căutarea unei lustre LED pentru dormitor? Ai vrea să arate bine, dar să nu coste foarte mult? Ești în locul potrivit! Ca să-ți ușurăm căutările, am pregătit pentru tine un super articol care (sper) să îți răspundă la toate întrebările și nelămuririle pe care le ai.

Dormitorul este o cameră concepută pentru odihnă și recuperare, iar tu citești acest articol pentru că vrei să știi ce lustră LED se poartă în dormitor în anul 2023. Știu că este important pentru tine ca atmosfera din dormitor să fie cât mai confortabilă, iar condițiile ar trebui să fie ideale pentru relaxarea completă. De asemenea, știu (și sunt sigur că ești de acord cu mine) că unul dintre componentele necesare pentru obținerea unui astfel de ambient este lumina, care joacă un rol important în crearea unei atmosfere deosebite.

Un răspuns rapid pentru întrebarea ta: Ce lustre se poartă în dormitor? (în 2023)

Când vine vorba de iluminat, putem spune că ne aflăm în cea mai revoluționară perioadă de la crearea becului de către Thomas Edison. Tehnologia iluminatului cu LED. Aceasta a crescut rapid în ultimele decenii.

Iluminatul LED a devenit un element de bază în spațiile comerciale, spațiile industriale, școli, spitale, dar și în cele rezidențiale. Doar în 2022 zeci de mii de români au ales să înlocuiască vechile becuri sau corpuri de iluminat clasice cu noua tehnologie LED.

Există o părere foarte răspândită că lustrele cu LED nu sunt de încredere, se pot arde mai devreme sau mai târziu, apoi vor trebui aruncate și achiziționate altele.

În realitate acest lucru este departe de adevăr. Durata de viață a corpurilor de iluminat LED este de până la 50 de ori mai mare decât a becurilor clasice, acestea putând fi înlocuite mai rar. Corpurile de iluminat LED pot funcționa în jur de 30.000 ore, adică aproape 10 ani de funcționare dacă sunt utilizate 8-10 ore/zi. Din propria experiență îți pot spune că în aproape 1 an de activitate pentru HappyLight.ro am avut o singura intervenție pe un produs defect, și aceea a fost la sursă, nu la banda LED. De asemenea, personal am corpuri de iluminat LED în tot apartamentul de mai bine de 2 ani și nu am avut nici cea mai mică problemă.

În plus, toate magazinele care comercializează corpuri de iluminat LED au obligația să îți ofere 2 ani garanție. Chiar și după expirarea celor 2 ani de garanție poți găsi rapid și la un preț mai mult decât decent o soluție de remediere în caz de necesitat, deoarece industria corpurilor de iluminat LED a evoluat foarte mult și se găsesc service-uri specializate.

Lustrele LED se disting prin designul lor elegant, dimensiunile compacte și consumul mic de energie. Ca să îți faci o idee, consumul unui corp de iluminat LED cu puterea de 110W este de aprox. 0,012kwh. Ceea ce reprezintă echivalentul unui consum de bec incandescent cu puterea de 12W. Practic vei avea o sursă de iluminat cu puterea de 110W (adică aprox. 9 becuri de 12W), dar care consumă cât un singur bec de 12W.

În plus, cele mai multe modele au o funcție de reglare a luminozității, care te va ajuta să reglezi nivelul optim de iluminare al încăperii. Practic, nu trebuie să folosești lustra la capacitatea maximă de iluminare, poți să reglezi intensitatea și tipul de lumina: caldă, rece sau naturală.

De asemenea, lustrele LED pot fi controlate de la distanță cu telecomanda. Aceasta oferă nu numai aprinderea și stingerea convenabilă a luminii din cameră, ci și alegerea tipului de lumină și de reglare a luminozității. Poți alege oricând tipul de lumină potrivit nevoilor tale: lumina rece, caldă sau naturală. Lumina caldă este ideală pentru relaxare, iar lumina rece activează concentrarea și gândirea.

Dacă folosești dormitorul nu doar pentru relaxare, ci și pentru muncă, atunci o lustră LED este soluția ideală. Vei putea oricând să creezi atmosfera adecvată pentru diverse activități, cu ajutorul luminii potrivite care poate fi setată din telecomandă.

Știu, acum te gândești că tehnologia LED inteligentă este, cel mai probabil, costisitoare. Nu neapărat.

Când au apărut pentru prima oară pe piață, lustrele LED și becurile LED aveau un preț mult mai mare decât în prezent. Iluminatul LED a devenit mult mai accesibil în ziua de azi, datorită extinderii numărului de producători și furnizori, prețurile reducându-se considerabil. Un lucru extrem de bun, care permite tuturor să beneficieze de toate avantajele tehnologiei LED de ultimă generație.

O lustră LED cu preț mic nu duce la diminuarea calității acesteia. În principal, lustrele LED sunt realizate din metal, acril sau o combinație dintre cele două și au o durată de viață de până la 30.000 de ore (adică 10 ani de funționare câte 8-10 ore/zi).

În general, prețurile variază în funcție de model, dimensiunea și puterea pe care o emite corpul de iluminat.

Atenție! Încă există pe piață și lustre LED de o calitate mai slabă, nu neapărat ieftine. Sfatul meu, ai grijă de unde cumperi!

Felicitări! Dacă ai citit toate informațiile importante de mai sus înseamnă că dorești cu adevărat să iei decizia potrivită (80% din cei care citesc un articol online doar aruncă o privire peste materialele importante – nu și tu). Dacă ai ajuns până aici și încă vrei să știi ce lustre LED se poartă în dormitor aruncă o privire și mai jos.

Timpul este important pentru noi toți, dar te sfătuiesc să mai acorzi 5 minute acestui articol pentru că o schimbare a corpurilor de iluminat nu o poți face în fiecare zi. Înțeleg cât de important este pentru noi toți să avem un design plăcut, util și comod în locul care trebuie să ne confere odihnă deplină – dormitorul. Obiectivul acestui articol, obiectivul meu, este să te ajut să iei decizia potrivită pentru tine.

Tot ceea ce am scris până acum și sfaturile pe care urmează să le găsești mai jos vin din experiența unei echipe întregi care mai bine de 2 ani de zile (aprox. 1 an de Happy Light și mai bine de 1 an de studiu al tehnologiei, al produselor LED și al designului de interior) a despicat firul în 4 ca să afle toate tainele acestei tehnologii. Și nu o spun doar eu, ci cei peste 1200 “happy” utilizatori care sunt încântați de produsele, serviciile și munca noastră.

Cum alegi o lustră LED potrivită pentru tine și dormitorul tău sau orice alt spațiu din casa ta?

*Apropo, o mare parte din informațiile pe care ți le-am dat acest articol sunt general valabile pentru orice încăpere. Diferența este că mai jos îți voi prezenta doar modele recomandate pentru dormitor.

Pe scurt, putem să vorbim foarte mult despre avantajele și beneficiile corpurilor de iluminat LED. Dar, pentru a ne încadra în timp voi trece mai repede la partea în care îți spun ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi o lustra LED.

  • Designul dormitorului și designul lustrei

Modelul stilistic al lustrei trebuie să corespundă cu designul camerei, astfel încât să completeze armonios întregul ambient. Dacă în cameră ai și alte surse de lumină, alege o lustră care să nu iasă în evidență din ansamblul general. Deși, o regulă nescrisă, spune că un corp de iluminat absolut diferit de decor, poate crea un aspect impresionant. Alegerea îți aparține, astfel îți poți folosi imaginația pentru a crea un decor după propriul plac.

Alegerea modelului unei lustre LED se bazează în primul rând pe conceptul general de design al dormitorului tău. Din punctul de vedere al versatilității, designerii recomandă utilizarea modelelor cu forme simple. Acestea arată destul de concis și se vor potrivi în orice decor.

  • Suprafața domitorului și puterea lustrei LED

De asemenea, puterea lustrei trebuie să fie suficientă pentru a ilumina adecvat spațiul tău. Pentru un dormitor de apartament, cu suprafața de 10-15 mp îți recomand modele cu putere cuprinsă între 50-100W LED. Aceste corpuri de iluminat vor oferi o luminozitate suficientă.

Cea mai frecventă greșeală când se aleg corpurile de iluminat pentru dormitor, este că se preferă estetica înaintea funcționalității. Îți recomand să alegi un corp de iluminat care să combine o bună funcționalitate cu o estetică rezonabilă mai degrabă decât să alegi o super lustră cu model unicat care de abia sa lumineze.(1)

  • Culoarea

Sfatul experților în design de interior este ca lustra să aibă aceeași culoare sau material care apare proeminent în decorul tău. De exemplu, dacă masa din cameră are picioare din fier forjat, poți alege o lustră sau un candelabru din materiale metalice. (4)

Alege o lustră sau un candelabru care fie reflectă, fie echilibrează stilul și schema de culori ale camerei. Pentru un design modern, geometric, poți alege un candelabru cu forme geometrice atârnate. Pentru o cameră vintage Hollywood, poți alege un accesoriu din cristal ornamentat. Pentru un spațiu minimalist cu o suprafață mică, poți alege o lustră închisă la culoare sau țipătoare care să atragă privirea.

Bine de știut, corpurile de tavan cu nuanțe deschise, vor ajuta la crearea unei atmosfere liniștite și calme în dormitor, proprice relaxării.

Mulțumesc că ai avut răbdare să parcurgi acest text și te felicit (doar 10% din cititorii unui articol îl parcurg în întregime – și astfel pot lua deciziile corecte).

Am ajuns și la partea de final: Ce lustre LED se poartă în dormitor (2023)?

Mai jos, găsești o listă cu cele mai populare modele de lustre LED pentru dormitor în rândul clienților Happy Light. Sper că recomandările mele îți vor fi utile în alegerea propriului corp de iluminat.

Modele inelare 

În această categorie intră lustrele LED cu cercuri sau cu forme rotunde. Sunt extrem de ușor de încorporat în orice decor, având un design foarte versatil, ușor adaptabil diverselor stiluri de amenajare. Lustrele LED inelare sunt foarte apreciate pentru aspectul modern și estetic, iar prețul acestora este unul foarte acceptabil.

Vezi modele HappyLight.ro!

Găsești mai jos câteva din preferatele celor peste 1200 de “happy” utilizatori.

Lustra Led Contrast 48W cu telecomandă

Putere: 48W LED. Ideală pentru o suprafață de 10 mp

Dimensiuni: 56cm x 47cm

Consum: Consumul unui corp de iluminat LED cu puterea de 48W este de aprox. 0,005kwh.

Vezi aici mai multe detalii despre produs!

 

Lustra Led Roundness Black 80W cu telecomandă

Putere: 80W LED. Poate fi folosită pentru o suprafață de 8-10 mp

Dimensiuni: 60cm x 40cm x 9cm

Consum: Consumul unui corp de iluminat LED cu puterea de 80W este de aprox. 0,009kwh.

Vezi aici mai multe detalii despre produs!

 

Modele geometrice

În această categorie intră lustrele LED cu forme pătrate care creează structuri geometrice pentru un design minimalist. Sunt la fel de ușor de încorporat în orice design, precum și lustrele LEC cu forme rotunde. Lustrele LED în forme geometrice sunt concepute să proiecteze simplitatea modernă. Aceste lustre te ajută să creezi o capodoperă minimalistă în locuința ta.

Vezi modele HappyLight.ro!

Găsești mai jos câteva din preferatele celor peste 1200 de “happy” utilizatori.

Lustra Led Urban Black 140W cu telecomandă

Putere: 140W LED. Poate fi folosită pentru o suprafață de 15-18 mp

Dimensiuni: 60cm x 60cm

Consum: Consumul unui corp de iluminat LED cu puterea de 140W este de aprox. 0,016kwh.

Vezi aici mai multe detalii despre produs!

 

Lustra Led Nordic Black 160W cu telecomandă

Putere: 160W LED. Poate fi folosită pentru o încăpere cu suprafața de 17-22 mp

Dimensiuni: 60cm x 55cm x 20cm

Consum: Consumul unui corp de iluminat LED cu puterea de 160W este de aprox. 0,018kwh.

Vezi aici mai multe detalii despre produs!

 

Lustre LED cu cristale

Acest model de lustre LED se bucură de un succes enorm, datorită aspectului elegant și rafinat. Materialele din care sunt realizate, metal și cristale K9, sunt de înaltă calitate, iar finisajele sunt atent lucrate. O lustră LED cu cristale este o piesă veritabilă de design care va aduce o notă de eleganță și stil unui dormitor cu personalitate.

Vezi modele HappyLight.ro!

Găsești mai jos câteva din preferatele celor peste 1200 de “happy” utilizatori.

Lustra Led Brillar 125W cu telecomandă

Putere: 125W LED. Poate fi folosită pentru o încăpere cu suprafața de 14-17 mp

Dimensiuni: 64cm x 45cm x 15cm

Consum: Consumul unui corp de iluminat LED cu puterea de 125W este de aprox. 0,013kwh.

Vezi aici mai multe detalii despre produs!

 

Lustra Led Eterne 50W cu telecomandă

Putere: 50W LED. Poate fi folosită pentru o suprafață de 10mp

Dimensiuni: 43cm x 40cm x 10cm

Consum: Consumul unui corp de iluminat LED cu puterea de 50W este de aprox. 0,006kwh.

Vezi aici mai multe detalii despre produs!

 

Lustre moderne cu becuri LED

O altă tendință în domeniul iluminatului sunt lustrele moderne cu becuri LED. Acestea se găsesesc într-o varietate de stiluri, forme, culori, cu abajururi închise sau semideschise, cu înălțimea fixă sau reglabilă. Lustrele moderne cu becuri LED sunt estetice și versatile, completând armonios un decor contemporan. Dacă lustrele LED cu telecomandă oferă trei tipuri de lumină, atunci și lustrele moderne cu becuri LED vă pot asigura acest mare avantaj. Puteți opta pentru becuri LED cu trei tipuri de lumină: rece, caldă și naturală! Tipul de lumină se schimbă de la întrerupător prin stingere și aprindere repetată.

Vezi modele HappyLight.ro!

Găsești mai jos câteva din preferatele celor peste 1200 de “happy” utilizatori.

Lustra Globe Gold 3 becuri

Bec: 3*E27 (becurile nu sunt incluse). Potrivită pentru a lumina o suprafață de 10 mp.

Dimensiuni: Ø48cm x H22cm

Vezi aici mai multe detalii despre produs!

 

Lustra Savana 6 becuri

Bec: 6*E27 (becurile nu sunt incluse). Potrivită pentru a lumina o suprafață de 15-25mp

Dimensiuni: Ø70cm x H68cm (înălțime ajustabilă)

Vezi aici mai multe detalii despre produs!

 

Sfatul meu

Pentru un dormitor modern și estetic, unde trebuie să creezi o atmosferă relaxantă și confortabilă, alege o lustră LED cu telecomandă și bucură-te de un iluminat eficient și economic.

Pe lângă latura estetică, lustrele LED sunt foarte versatile. Este foarte ușor să le integrezi în orice spațiu și găsești modele pentru orice gust.

Lustrele LED sunt durabile. O lustră LED poate funcționa fără probleme până la 30.000 de ore, ceea ce reprezintă aprox. 10 ani în condiții de utilizare normală (8-10 ore în fiecare zi).

Lustrele LED oferă o lumină calitativă. Poți schimba intensitatea și tipul de lumina: rece, cald  sau natural dintr-o simplă apăsare de buton – nu trebuie mereu să înlocuiești becul.

De asemenea, au un consum redus de energie electrică, economisești până la 80% din energia electrică.

Nu mai sta pe gânduri. Schimbă becul din tavan sau lustra veche și plictisitoare cu un una modernă și economisește până la 80% din energie.

Vezi aici cele mai populare lustre LED pentru dormitor din magazinul HappyLight.ro! 

*Stai fără griji. Toate produsele din oferta noastră provin de la producători sau distribuitori selectați cu atenție și beneficiezi de 14 zile drept de retur dacă produsul nu corespunde așteptărilor tale.

Dacă informațiile din acest articol au fost de ajutor pentru tine lasă-ne un mesaj mai jos. De asemenea, te încurajăm să trimiți articolul unui prieten sau unui cunoscut pe care crezi că îl va ajuta. Îți garantez că o să îți facă cinste cu o cafea pentru acest sfat.

Dacă ai nevoie de orice alte informații sau dacă poți contribui cu informații și sfaturi utile nu ezita să ne lași un mesaj mai jos sau în formularul de contact.

Surse:

 

* Reproducerea textelor și a imaginilor ce aparțin Happy Light este posibilă numai cu citarea sursei în limita a maxim 200 de caractere.

Trimite acest articol unui prieten!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Spune-ne părerea ta

Cele mai citite articole

Mesaje primite de la clienți

  • inna septembrie 21, 2023
    Și noi vă mulțumim, să le folosiți cu drag! :)
  • Tofalvi G. septembrie 21, 2023
    Produse f bune! Promptitudine și seriozitate! Vă mulțumesc!

Suntem prezenți cu sfaturi și oferte pe rețelele de socializare

Te-ar mai putea interesa:

Back to Top

Caută corpul de iluminat potrivit pentru casa ta